Betaalmethodes in webshops

Als u een webshop heeft is het noodzakelijk dat uw klanten binnen uw webshop ook kunnen afrekenen. Dit proces moet duidelijk, overzichtelijk en betrouwbaar zijn.

Als webshop eigenaar is het van essentieel belang om goed te kijken naar de verschillende betaalmethoden. Het ene werkt makkelijker dan het andere, maar ook de kosten voor u als eigenaar verschillen. Een aantal opties zijn iDeal, creditcard, AfterPay en bijvoorbeeld PayPal.

Een van de bekendste methoden is iDeal. Met dit systeem kunnen uw klanten met hun eigen betaalpas aan het einde van het bestelproces snel en overzichtelijk betalen. Het bedrag wordt bij hen vrijwel direct afgeschreven. Als webshop eigenaar ontvangt u vaak 1 tot 2 dagen later de betaling op uw rekening. Uw bank rekent over iedere transactie kosten. Deze verschillen per aanbieder. Vaak bieden de bank, en dus ook uw eigen bank, deze betaalmethode aan.

Er zijn ook partijen buiten uw eigen bank die de iDeal betaalmethode aanbieden. Dit kan soms voordeliger zijn dan dit direct via uw eigen bank regelen. De aanbiedende partij fungeert in dit geval als een soort tussenpersoon. Het grote voordeel van zo'n Payment Provider is dat die vaak meer betaalmethoden kan aanbieden dan uw eigen bank (bijvoorbeeld methoden die in het buitenland geaccepteerd zijn).

Andere betaalmethoden binnen de internetkassa's zijn zoals genoemd vaak creditcard, betaling bij aflevering (rembours) en Paypal. Ook bij deze betaalmethoden is het zeer raadzaam de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen. Bij PayPal betaald men via een saldo op een aparte PayPal rekening. Vooral voor betalingen van/naar het buitenland wordt deze methode vaak gebruikt. Uw klant moet dan echter wel een Paypal account hebben of aanmaken.

Een aantal Payment Providers die verschillende betaalmethoden aanbieden zijn Mollie, MultisafePay, Ogone, Adyen, TargetPay, IcePay en Buckaroo. Ieder bied zijn eigen diensten en rekent zijn eigen prijzen. Voordat u een Payment provider kiest is het raadzaam u te verdiepen in de dienten en prijzen om vervolgens een goede keuze te kunnen maken. Een die perfect aansluit op uw webshop.

Het kunnen aanbieden van de juiste betaalmethoden is essentieel voor de verkoop via uw webshop. Vind uw klant de beschikbare betaalmethoden niet fijn, dan wordt de aankoop geannuleerd. En dat is zonde!

Het installeren van de betaalmethode in uw webshop wordt niet door de Payment provider gedaan. Hiervoor bent u zelf verantwoordelijk. Uiteraard helpen wij u hier heel graag mee! Voor het installeren van iDeal in uw webshop rekenen wij een tarief van 99 Euro (Excl. BTW).