Website migreren

Heeft u een bestaande website en/of -shop en zou u graag willen overstappen op een andere software? Of naar een andere domeinnaa,? Maak dan gebruik van onze migratie service. Want een website migreren is ingrijpend en moet goed gebeuren.

website migreren

Website migratie

Na verloop van tijd kan het zijn dat het voor u wenselijk is om de gebruikte software van uw website of webshop aan te passen. Omdat de shop heel groot is geworden, omdat u gebruik wilt maken van functionaliteiten in een bepaalde software of omdat er bijvoorbeeld een voor u betere software op de markt is gekomen.

Het is bijvoorbeeld mogelijk om uw huidige Joomla website om te zetten naar een WordPress website. Of uw WooCommerce shop naar een Magento shop. Wij migreren al uw data voor u.

SEO migratie

Een punt van aandacht bij de migratie van een website is de SEO. Wellicht heeft uw huidige website een hele goede ranking binnen Google. Deze wilt u niet verliezen! Maar Google indexeert de pagina;s van uw website aan de hand van de URL's en wanneer u overstapt op een andere software of een andere domeinnaam, dan veranderen vrijwel altijd de URL's. Gevolg: u verliest uw ranking binnen Google.

301 redirects

Maar niet getreurd, er is een oplossing! We kunnen namelijk gebruik maken van zogenaamde 301 redirects: permanente doorverwijzingen. Hiermee geef je binnen Google aan dat de content van een bepaalde pagina vanaf een bepaald moment te vinden is op een andere pagina en worden je bezoekers netjes doorverwezen naar de juiste pagina.

Worden de 301 redirects niet ingesteld dan krijgen je bezoekers een foutpagina te zien (404: de pagina werd niet gevonden) wat je natuurlijk wilt voorkomen want dat is niet bepaald een visitekaartje. Daarnaast zal ook Google merken dat bezoekers steeds op een foute pagina terecht komen en deze pagina gaan verwijderen uit de zoekresultaten. Je zult dan weer helemaal vanaf 0 moeten gaan opbouwen en dat is enorm zonde. Problemen als deze zijn gemakkelijk te voorkomen met de 301 redirects.

Verhuizen hosting

En wilt u overstappen van hostingprovider? Ook daarbij kunnen we u van dienst zijn. Neem voor meer informatie en/of een prijsopgave contact op via info@webdesign-er.nl.